Locale Altele
Joi, 24 Octombrie 2024
Joi, 24 Oct 2024
LocaleEvenimentAdministratieSocialCulturalPoliticEconomicInfracţionalitateEducaţieReligieSportAlteleOh Canada
Ne găsești pe Facebook


InterneExterneAlteleDivertismentŞtiinţă/TehnolologieAuto/MotoSănătateLifestyleGalerie FotoParty Foto
Jandarmii au predat la „Şcoala pentru părinţi”
Jandarmeria Satu Mare  - Joi, 4 Octombrie 2012

Jandarmii sătmăreni au desfăşurat  joi, în seria activităţilor educative din cadrul proiectului „Şcoala pentru părinţi”, proiect derulat de Creşa Socială „Prichindelul” Satu Mare din cadrul SPAS Satu Mare,  o activitate de prevenire a delincvenţei.

 

Aceştia au răspuns invitaţiei coordonatoarei creşei, psiholog Liliana Fabian,  şi a directorului executiv al Serviciului Public de Asistenţă Socială Satu Mare, asistent social Doina Văsuţ.

 

Proiectul vizează desfăşurarea unor activităţi educative şi de instruire a părinţilor copiilor înscrişi la Creşa Socială „Prichindelul”.

 

Ca urmare a creşterii numărului cazurilor de violenţă atât în instituţiile de învăţământ, cât şi în mediul familial, cele două instituţii - Creşa Socială prin SPAS şi Jandarmeria Satu Mare - au încheiat un acord de parteneriat în scopul organizării unor activităţi preventiv-educative cu părinţii copiilor înscrişi la această instituţie.

 

Acţiunile urmăresc corectarea unor comportamente deviante ale părinţilor ai căror copii sunt înscrişi la această instituţie şi educarea lor în scopul prevenirii faptelor de natură antisocială atât în familie, cât şi în instituţie, precum şi îmbunătăţirea capacităţii creşei de a se mobiliza şi de a mobiliza părinţii în implicarea mai activă în rezolvarea actelor de violenţă în instituţie şi acasă.

 

Temele discuţiilor purtate au fost legate de abuzul asupra copiilor, de neglijenţa  părinţilor, de consumul de alcool şi efectele acestuia asupra mediului familial şi a dezvoltării copilului.

 

Jandarmii au încercat să explice părinţilor că între aceste trei „vicii” - alcool, abuz şi neglijenţă - există o strânsă legătură de determinare, cu precizarea că intervine între ele şi violenţa, care duce de cele mai multe ori la abuz şi neglijenţă.

Aici se închide cercul vicios care va avea repercusiuni asupra copiilor, atât pe termen scurt, cât şi pe termen mediu şi lung.

 

Este foarte important mediul în care creştem copiii şi educaţia pe care o oferim acestora, întrucât de cele mai multe ori, copilul ia primul contact cu violenţa în sânul familiei sale, apoi extinde comportamentele violente asupra altor persoane din mediul extra-familial, de exemplu grupul de  copii cu care se joacă.

 

Totodată, comportamentele violente învăţate de copii în mediul extra-familial, de multe ori pe fondul neglijării copilului, se răsfrâng şi asupra membrilor familiei.

 

După prezentarea temelor, jandarmii au generat discuţii interactive cu părinţii, încercând să identifice împreună cauze, efecte, dar şi soluţii la problemele ridicate.

1651 vizite
Distribuie pe